|
|
| Japonų Kalba | |
| | |
Autorius | Pranešimas |
---|
Willow Williams Klastūnyno penktakursis
Pranešimų skaičius : 1924 Points : 2032 Join date : 2009-05-30 Age : 28 Miestas : GaGa world. Ra-ra-rawr.
| Temos pavadinimas: Japonų Kalba Št. 05 30, 2009 7:30 am | |
| ai nu, po ano foro ištrinmo daug jums teks rašyt xD ai nu palauksit xD | |
| | | Sve?ias Svečias
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Št. 05 30, 2009 8:27 am | |
| Aš turiu viską nusicopy'jinus nuo ano forumo. jei reikia galiu vėl viską sumest ;] |
| | | Willow Williams Klastūnyno penktakursis
Pranešimų skaičius : 1924 Points : 2032 Join date : 2009-05-30 Age : 28 Miestas : GaGa world. Ra-ra-rawr.
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Št. 05 30, 2009 8:32 am | |
| ai nu, mesk čia > man mažiau darbo bus xD | |
| | | Sve?ias Svečias
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Št. 05 30, 2009 8:33 am | |
| |
| | | Sve?ias Svečias
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Št. 05 30, 2009 8:33 am | |
| Skaičiai
1-Ichi 2-Ni 3-San 4-You/Shi 5-Go 6-Roku 7-Nana/Shichi 8-Hachi 9-Kyuu/Ku 10-Juu 11-Juuchi 12-Juuni 13-Juusan 14-Juushi 15-Juugo 16-Juuroku 17-Juushichi 18-Juuhachi 19-Juuku 20-Nijju 21-Nijuuichi 22-Nijuuni 23-Nijuusan 30-Sanjuu 31-Sanjuuichi 32-Sanjuuni 40-Yonjuu 41-Younjuuichi 42-Yonjuuni 50-Gojuu 51-Gojuuichi 52-Gojuuni 60-Rokujuu 61-Rokujuuichi 70-Nanajuu 71-Nanajuuichi 80-Hachjuu 81-Hachjuuichi 90-Kyuujuu 91-Kyuujuuichi 100-Hyaku 150-Hyakugojuu 200-Nihyaku 300-Sanhyaku 1000-Sen 1500-Sengohyaku 2000-Nesen 10 000-Ichiman 100 000-Juuman 1 000 000-Hyakuman 10 000 000-Senman 100 000 000-Ichioku |
| | | Sve?ias Svečias
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Št. 05 30, 2009 8:34 am | |
| Pasisveikinimai
Ohayou-Labas rytas Konnichiwa-Labas, Laba diena Konbanwa-Labas vakaras Oyasuminasai-Labanakt Sayonara-Viso gero Dewa mata-Iki suitikimo Mata ashita-Susitiksim rytoj Genki desu ka-Kaip laikaisi? Omedetou-Sveikiname Tanjoubi omedetou-Su gimtadieniu Odaiji ni-Prašau pasirūpink savimi Hisashiburi-Seniai matytas Akemashite omedetou-Laimingų Naujųjų Metų
Oras : Tenki
Saulėta: hare Šalta: Samui [Gali reikšti ir Orą ir Charaketrį] Vėsus: suzushii Lietingas: baiu, tsuyu [Gali reikšti ir lietinga sezona Japonijoje] Vėjuotas: kaze ga tsuyoi Sninga: yuki ga furimasu [Gali reikšti ir Sniega] Debesuota: kumori Karšta: atsui Šilta: atatakai Sausa: kawakimasu Šlapia: nuremasu
Žodžiai susije su Oru: Orų Prognozuotojas [Oru mergaite arba berniukas ]: tenki yohoogakari Orų Prognozė: tenki yohoo Oro Temperatūrą: kion, ondo
Spalvos : Iro
Raudona - Aka, Akai Mėlyna - Mizuiro Balta - Shiroi, Shiro Juoda - Kuro, Kuroi Rožinė - pinku, momo iro Violetinė - Murasaki Ruda - Chairo, Chairoi Pilka - guree Sidabrinė - Gin Auksinė - Kin Bronzinė - buronzu Žalia - Midori Orandžinė – orenji |
| | | Sve?ias Svečias
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Št. 05 30, 2009 8:35 am | |
| Gyvūnai [Aišku ne visi.]
Paukštis: Tori Meška: Kuma Liūtas: raion, tategami, shishi Tigras: Tora Katė: Neko Šou: Inu Panda: Panda Gyvatė: sune-ku, hebi Skruzdė: Ari Varlė: kaeru, kawazu Žuvis: uo, sakana, fisshu Riklys: fuka, wanizame, same
Random Crap
Prašau - nanitozo, douzo, nanibun, choudai Atsiprašau - sumimasen. gomennasai Ačiū - shaji, shai Labanakt - oyasuminasai Labas rytas - ohayougozaimasu Labas - moshimoshi Viso - adiosu, adyu- Taip - hai, iiya, ui, ee, iya, iesu, sayou Ne - iiya, non, ina, ie, iie, ieie Gal - moshikashitara, moshikasuruto Palauk - uxeito, ueito, uxe-to
Veiksmai
Vaikščioti - hokou, sanpo, shouyou Bėgioti - ran, kouro Valgyti - kuchini Šokti - dansu, buyou, butoukai, odori Kalbėti - daiben galvoti - kangae, mune, kan'an, shisaku Dianuoti - saezuru Kautis - sentou, tatakai, ikusa, faito laikyti - ho-rudo, haji
Shaji -> Atsiprašymas Shai -> Drovus Arigatou -> Ačiū Aigatougozaimasu -> Ačiū tau. |
| | | Sve?ias Svečias
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Št. 05 30, 2009 8:36 am | |
| Veiksmažodžių daryba
Veiksmažodžiai su -ku galūnę keičiasi į -ita Pvz.: Tataku -> tataita
-Gu keičiasi į -ida pvz.: Isogu -> isoida
-Su keičiasi į -shita pvz.: hanasu -> Hanashita Desu -> Deshita
Įvardžiai: Aš: Watashi Tu: Anata Jis: Kare Ji: Kanojo
Mes: Watashitachi Jūs: Anatatachi / Anatagata Jie: Karetachi / Karera Jos: Kanojotachi Kanojora
Priminimas.: Norint iš vienaskaitos padaryti daugiskaita reikia pridėti galūnę -tachi. Pvz.: Watashi -> Aš, Watashitachi -> Mes
Klausiamieji Žodžiai.
Doko - Kur? Nani - Ką? Dare - Kas? Ikutsu - Kiek? Itsu - Kada? Dore - Kuris?
Daiktavardžiai.
Ai - Meilė Heya - kambarys Hon - Knyga Hito - Asmuo Inu - Šuo Kami - dievas Neko - katė |
| | | Sve?ias Svečias
| Veiksmažodžiai.
Aruku - Vaikščioti Hanasu - Kalbėti Hashiru - Bėgti Korosu - Žudyti Miru - matyti, stebėti Taberu - valgyti
Būdvardžiai.
Akai - raudona Aoi - mėlyna Kuroi - juoda shiroi - Balta Osoi - lėtas Hayai – greitas
Mėnesiai:
Sausis - Ichigatsu Vasaris - Nigatsu Kovas - Sangatsu Balandis - Shigatsu Gegužė - Gogatsu Birželis - Rokugatsu Liepa - Shichigatsu Rugpjūtis - Hachigatsu Rugsėjis - Kugatsu Spalis - Juugatsu Lapkritis - Juuchigatsu Gruodis - Juunigatsu Tai va. Kaip matot mėnesiai yra skaičiai nuo 1 iki 12 prie kurių pridedama galūnė -gatsu.
Pirmadienis - getsuyou(bi) [rašė du žodžius, vien su galūne -bi kita, bet jos. Aš parašau taip] Antradienis - kayou(bi) Trečiadienis - suiyou(bi) Ketvirtadienis - mokuyou(bi) Penktadienis - kin'youbi Šeštadienis - doyou(bi), sabato Sekmadienis - nichiyou(bi)
Takana-san wa mizu o nomu : Takana geria vandenį Ame Ga furu : Lyja Yuki Ga Furu : Sninga Kore o kau ka? : Ar tu tai pirksi? Itsu gohan o taberu? : Kada tu valgysi? Kore wa mizu desu: tai yra vanduo |
| | | Sve?ias Svečias
| Įvardžiai
Kore: Šitas sore : Tas Are : Tenai
Ame: Lietus Gohan: Ryžių rutuliukas; patiekalas kuruma: Mašina Mizu: Vanduo Nihongo: Japonų Kalba Okane: pinigai Sora: Dangus Terebi: Televizorius Uta: Daina
Būdvardžiai
Atsui: Karšta ii: Geras; Gerai samui: šalta warui: Blogas ; Blogai
Veiksmažodžiai
Erabu: Pasirinkti Furu: Kristi ; Krenta [Pritaikoma: lietui, sniegui ir t.t] Hashiru: Bėgti [Godan* veiksmažodis] iku: eiti iru: egzistuoti isogu: skubėti Kau: pirkti kiku: Klausyti kuru: ateiti ; atvykti matsu: laukti motsu: turėti nomu: gerti oshieru: mokyti [Ichidan* veiksmažodis] osu: spausti ; paspausti shinu: mirti suru: daryti tataku: trenkti ; kirsti tobu: šokti ; skristi toru: paimti utau: dainuoti yobu: skambinti yomu: skaityti |
| | | Sve?ias Svečias
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Št. 05 30, 2009 8:37 am | |
| Asmenavimas: Ichidan, Godan.
Išmintingame asmenavime, yra trys japonų veiksmažodžių tipai: Ichidan veiksmažodžiai, godan veiksmažodžiai, ir nereguliarūs veiksmažodžiai. Ichidan reikšmė "vienas žingsnis" ir veiksmažodžiai yra padėti į šią kategoriją todėl, kad jie yra asmenuojami greitai ir lengvai. Kiti mokomieji metodai siejasi su jais kaip -ru veiksmažodžiai ar balsės veiksmažodžiai. Pavadinimas godan, reiškia "penki žingsniai" Jis bus paaiškintas vėliau. Godan veiksmažodžiai yra taip pat žinomi kaip "u" veiksmažodžiai ar darnūs veiksmažodžiai. Pradėkime nuo Ichidan veiksmažodžių iš pradžių, kadangi jie yra paprasčiausi.
Ichidan Verbs.
Visi Ichida pasibaigia ar -eru ar -iru. taip, jei jūs matote veiksmažodį su kokia nors pabaiga be to, tai nėra Ichidan veiksmažodis. Ichidans yra palyginti lengvi asmenuotis ir viskas, kurį jūs turite padaryti, kad pakeistumėte lygumą ichidan veiksmažodis į būtąjį laiką, viskas, ką jūs turite padaryti, yra -ru nuog galo ir keisti tai -ita
Taberu - tabeta Oshietu - Oshieta Iru - Ita
Godan:
Godan veiksmažodžiai, Godan veiksmažodžiai nėra tokie lengvi. Tokiu būdu aš skirstau juos į kai kurias grupes, tai asmenuojasi panašiai.-U-Tsu-ru -mu-nu-bu -ku -gu -su jūs gali pamatyti, kad godan veiksmažodžiai gali taip pat pasibaigti-ru. Tai reiškia, kad jūs turite pasimokyti, ar koks nors tam tikras veiksmažodis su -iru ar -eru gale yra Ichidan arba Godan. Aš pasakyčiau, kad daugiau yra ichidan veiksmažodžių, pasibaigiančių-eru negu godan veiksmažodžiai, ir daugiau godan veiksmažodžių, pasibaigiančių -iru negu ichidan. Bet ten yra daug abiejų abiejose grupėse.
Kad asmenuotų veiksmažodžius, kurie pasibaigia -u, kur įvyksta pirma balsė -tsu ar -ru nuneša paskutinį skiemenį [pabaiga] ir keičia jį -tta: Matsu - Matta Hashiru - Hashitta toru - totta Kau - katta Veiksmažodžiai su -mu,-nu ar -bu asmenuojasi, nunešdami pabaigą ir pridėjimą -nda: Yomu - yonda [nėra labai daug -mu veiksmažodžių] Shinu - Shinda [tai yra vienintelis -nu veiksmažodis] yobu - yonda [tai yra tas pats kaip yomu, turi pažiūrėti į kontekstą tarp jų] Tobu-Tonda veiksmažodžiams su -ku, pasikeičia, tai į -ita tataku - tataita -gu keičiasi į -ida isogu - Isoida, ir pagaliau veiksmažodžiai su -su keičia tai į -shita hanasu - hanashita Desu - Deshita,
Ten yra keturi veiksmažodžiai, kurie asmenuojasi nereguliariai būtajame laike: suru - shita iku - itta [tai yra vienintelis nereguliarus asmenavimas] kuru-kita da - datta
Pavyzdžiui:
Uta o Utatta : dainuoti dainą nihongo o hanashita : kalbėti japoniškai Michio san ga tabeta : Michio Valgė Kuruma o Oshita : Stūmė Mašina |
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Št. 05 30, 2009 11:18 am | |
| ai nu, nepersistenk čia xDD
leisk ir man pasireikšt D: mano kraujas gi turi japonų kilmės xD | |
| | | Narcissa Jones Vampyrė
Pranešimų skaičius : 508 Points : 533 Join date : 2009-05-31 Age : 29 Miestas : Laukuva.
| | | | Sve?ias Svečias
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Sk. 05 31, 2009 9:22 am | |
| - Kyo Yuki rašo:
- ai nu, nepersistenk čia xDD
leisk ir man pasireikšt D: mano kraujas gi turi japonų kilmės xD čia mano darbo nulis apvalus xD O tu greičiau dar mesk. Aš ištroškus japonų kalbos žinių ;] |
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Sk. 05 31, 2009 9:32 am | |
| O_o negazdink manęs, ŽIŪ kiek tu sumetei.!!! Ky`o nieko nepadarė dar x3 | |
| | | Sve?ias Svečias
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Sk. 05 31, 2009 12:29 pm | |
| Kyo visą šita padarė, Sara just did copy paste xD Und, one more thing (turėtum žinot): Kokių yra gerų japoniškų muzikos grupių? |
| | | Sve?ias Svečias
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Antr. 06 02, 2009 2:31 pm | |
| Venas Nereikšmingas indėlis į Japonų kalbos žodynėlį >.> Šeima: Žmona-Kanai,Tsuma Vyras-Shujin,Otto Dukra-Musume Sūnus-Musuko Mama-Haha,Okaasan Tėtis-Chichi,Otousan Nurodymai:Kairė-Hidari Dešinė-Migi Tiesiai-Massugu Į viršų-Ue Žemyn-Shita Toli,iki,ligi-Tooku Ilgas-Nagai Trumpas-Mijikai Keliavimas Traukinys-kisha,ressha Autobusas-Basu Tunelis-Chikatetsu Oro uostas-Kuukou Geležinkelio stotis-Eki Autobusų stotis-Basu tei Metro stotis-Chikatetsu no eki Išvykimas-Shuppatsu Atvykimas-Touchaku Parkingas-Chuushajou Viešbutis-Hoteru Kambarys-Heya Pasas-Pasupooto Maistas: Pusryčiai-Chohshoku Priešpiečiai-Chuushoku Pietūs-Youushoku Vegetariškas-Saishokku,shugisha Duona-Pan Gėrimas-Nomimono Kava-Koohii Arbata-Ocha,Koucha Sultys-Juusu Vanduo-Mizu Alus-Biiru Vynas-Wain Druska-Shio Vietos xD :Paštas-Yuubinkyoku Muziejus-Hakubutsu kan Bankas-Ginkou Policija-Keisatsusho Ligoninė-Byouin Vaistinė-Yakkyou Parduotuvė-Mise Restoranas-Resutoran,shokudou Mokykla-Gakkou Bažnyčia-Kyoukai Tai,va.Pradžiai tik tiek |
| | | Narcissa Jones Vampyrė
Pranešimų skaičius : 508 Points : 533 Join date : 2009-05-31 Age : 29 Miestas : Laukuva.
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Tr. 06 03, 2009 2:02 am | |
| Hey, thanx. Man reikėjo šeimos narių ;DDD | |
| | | Cleo Tonks Klastūnyno penktakursis
Pranešimų skaičius : 769 Points : 816 Join date : 2009-05-30 Age : 28
| | | | Narcissa Jones Vampyrė
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Tr. 06 03, 2009 2:36 am | |
| Pasigedau brolio, sesers ;DD | |
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Tr. 06 03, 2009 4:07 am | |
| Vyresnysis brolis - Onii-san Jaunesnysis brolis - Onii-chan [manau xD] Vyresnioji sesuo - Onee-san Jaunesnioji sesuo - Onee-chan
Viskas, kai gera kai kiti už tave padaro darba xD | |
| | | Cleo Tonks Klastūnyno penktakursis
Pranešimų skaičius : 769 Points : 816 Join date : 2009-05-30 Age : 28
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Tr. 06 03, 2009 8:38 am | |
| aš ir buvau pasigedus, tai išsiverčiau ;DDD lygiai taip pat kaip Kyo! yayz xD | |
| | | Midori Koizumi Varno nago penktakursis
Pranešimų skaičius : 15602 Points : 15828 Join date : 2009-05-30 Age : 29
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Tr. 06 03, 2009 10:35 am | |
| Owww... japonų kalba. xD Gal kada nors prireiks. ^^ xD | |
| | | Arianna Boo Forumo Frekenbok
Pranešimų skaičius : 1295 Points : 1413 Join date : 2009-05-30 Miestas : Dorky Elves Land
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Tr. 06 03, 2009 10:52 am | |
| Aš per daug tingiu ją mokytis o_O man nedašunta kaip čia ką tart. | |
| | | Sve?ias Svečias
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba Tr. 06 03, 2009 11:15 am | |
| Jou.Gal dar kada gyvenime prireiks ^^ |
| | | Sponsored content
| Temos pavadinimas: Re: Japonų Kalba | |
| |
| | | | Japonų Kalba | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
| |
| |
| |
|